😃 Vidste i at jeg simpelthen er kendt for min Sydafrikanske kaffe-karamel kage😁🍰 Jeg laver den endda på bestilling til fester!

Min superman er så vildt med den, at jeg nogen gange tror han giftede sig med mig for kagens skyld‼️‼️

Kagen indeholder overdrevent mange kalorie, og tager lidt tid at lave.Men altså, det er det værd. 

Lad dig ikke afskrække af den lange opskrift. I bund og grund er kagen delt op i tre deler, og hver enkelt del er meget simpelt. Give det en chance, du vil ikke fortryde det😁🍰

Kagen er ikke den smukkeste, men mmm😋 Og mon ikke en af jer kreative mennesker vil kunne lave den pænere😁

Endelig give besked og dele billeder hvis du har lavet den!

Du skal bruge:

Til kagen:

4 Æg
2,5 dl sukker
4 spiseske mælk
4 spiseske vand
2 spiseske smør
3,75 dl mel
2 teske bagepulver
1 teske vanilje sukker
1 teske instant kaffepulver
0,25 teske salt

Til sirup:

20 spiseske sukker
4 spiseske instant kaffe pulver
1 teske vanilje sukker
6,5 dl vand

Til karamel og fløde top:

2 Dåser Dulce de Leche
4 dl fløde

Kagen:

Pisk sukker og æg sammen til luftig.

Smelt smør og bland sammen med vand og mælk.

Sigt mel, bagepulver, kaffe, salt og vaniljesukker sammen

Pisk mel i æggeblanding.

Pisk mælkeblanding ind i æggeblanding.

Hæld i en smurt ovnfastfad på ca. 30 x 20 cm.

Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter. Det er meget vigtigt at kagen er godt gennembagt. Jeg kan typisk se det ved at den trækker sig fra kanten, og får en meget mørk brun farve. Hellere lidt for længe end for kort tid!

Kaffe sirup:

Mens kagen er i ovnen, laver du en kaffe sirup, som skal hældes over kagen, når den kommer ud.

Kog sammen:

20 spiseske sukker

4 spiseske instant kaffe pulver

1 teske vanilje sukker

6,5 dl vand

Kog i 5 min. Pas på, det koger nemt over! Sirup skal ikke bliver tyk, men bare flydende som kaffe.

Når kagen er færdig, tag den ud af ovnen, og prik en masse huller i den med en gaffel! Hæld nu kaffe sirup over hele kagen.

Lad kagen køle ned i mindst en time.

Karamel fløde top:

Hvis du troede at kagen indtil videre har været syndigt, så bliver det værre nu😊

Du skal nu nemlig bruge to dåser Dulce de Leche. Dem kan du købe i Bilka.

Tag den ene dåse, og smør karamellen over kagen som et tykt lag smør. Lad være med at tro det er for meget, eller at spare lidt! Denne kage er en kaloriebombe, og det hjælper ikke at spare en smule på karamellen 😊 Og, karamellaget er det allerbedste!

Så kommer vi til sidste step. Der skal karamel fløde foroven.

Pisk 3 dl fløde stiv.

Pisk en halv dåse Dulce de Leche med 1 dl fløde.

Pisk nu de to dele sammen indtil stiv, og smør over kagen.

Kagen må gerne pyntes med hakket chokolade eller sådan noget som du synes er pænt. Det duer jeg desværre ikke til 😊

Det er vigtigt at kagen køler godt ned, gerne i 12 timer. Men af erfaring ved jeg at kagen godt kan spises med det samme!!!

Kommentarer

Conny:

Hold da op det lyder som en lækker bombe😊😊

Birte Carstensen:

Hej. 1) Kan det passe, at kaffesiruppen skal være tynd? Det er min blevet, og der er også meget af den i forhold til kagens størrelse, tænker jeg :o). 2) Der står, at kagen skal køle godt ned, gerne i 12 timer. Det forstår jeg sådan, at det er efter, at der er lagt karamelfløde på kagen? På forhånd tak for svar.
Venlig hilsen, Birte Carstensen

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises